به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی خراسان رضوی، کتابخانههای عمومی امامت باجگیران قوچان، امام حسن عسگری(ع)، خواجه عبدالله انصاری مشهد؛ شهید آوینی بایگ تربت حیدریه، شهید غفرانی مه ولات و شهید علیپور یونسی بجستان خراسان رضوی در هفته دوم شهریورماه سالجاری میزبان برنامه ها و فعالیت های متنوع فرهنگی بودند.
نشست جمع خوانی کتابخانه امامت باجگیران قوچان
مریم حیدرپور، مسئول کتابخانه عمومی امامت باجگیران شهرستان قوچان گفت: یکی از مهمترین روشهای افزایش توانمندیهای کودک، کتاب خواندن است. این کار نه تنها برای امروز کودک مفید است بلکه روی شخصیت آینده وی نیز تاثیر مستقیم دارد. کودکان نیازمند آموختن مهارتهای زندگی است و کتاب، منبعی مورد اعتماد در این زمینه است.
وی افزود: برنامههای متنوع فرهنگی با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، تقویت روانخوانی، بیان و اعتماد به نفس در بین کودکان و نوجوانان در کتابخانه در حال برگزاری است.
حیدرپور از برگزاری نشست جمعخوانی با محوریت کتاب «خانهای در بهشت» اثر علی اکبر مظاهری و ساخت اوریگامی شیر خبر داد.
نشست جمعخوانی و قصهگویی در کتابخانه امام حسن عسگری(ع) مشهد
نشست قصهگویی از کتاب «لشکر کلمات» نوشته مریم کوچکی و نشست جمعخوانی از کتاب «قصههایی از حضرت محمد (ص)» نوشته محمدرضا سرشار برگزار شد.
کارگاه قصهگویی در کتابخانه شهید آوینی بایگ تربت حیدریه
در ابتدا فاطمه عباسپور، مربی انجمن قصه گویی چیستا، گفت: کودکی دوره سنی بسیار حساسی است؛ در این دوره رفتارها و برخورد والدین و اطرافیان و بازخوردهایی که کودک از محیط پیرامونش دریافت میکند، میتواند سلامت روان او را تامین کند یا آن را به خطر بیندازد، بنابراین عزت نفس کودکان مساله بسیار مهمی است.
وی با اشاره به راه های تقویت عزت نفس در کودکان، افزود: کودکانی که از خود انتقاد می کنند و به خودشان سخت می گیرند، احساس میکنند فرد کاملی نیستند؛ لذا به شکست فکر کرده و اعتماد به نفس و عزت خود را از دست میدهند. این در حالی است که کودکانی که خود را باور دارند، نسبت به انجام امور احساس غرور کرده و از عزت نفس بالایی برخوردار هستند.
عباسپور تصریح کرد: تقویت عزت نفس در کودکان را میتوان از همان دوران کودکی شروع و با بزرگ شدن پر رنگتر کرد. توجه داشته باشید هنگامی که به عنوان پدر یا مادر به کودک احساس امنیت، دوست داشتن، پذیرش رفتار و اعمال را بدهیم، در واقع عزت نفس کودک را بالا بردهایم.
در همین راستا و با هدف تقویت عزت نفس در کودکان و نوجوانان، نشست قصهگویی بر اساس کتاب «خود دوست داستنی من» اثر شاینا آلی با موضوع دوستیابی و مهارت تصمیمگیری با حضور جمعی از کودکان و نوجوانان برگزار شد.
ویژه برنامه «دورهمی با کتاب» در کتابخانه شهید غفرانی مه ولات
ویژه برنامه «دورهمی با کتاب» با محوریت قصهگویی از کتاب «خواب و پسرک» نوشته محمدرضا شمس، همراه با آموزش نقاشی و بازیهای آموزشی برگزار شد.
نشست کتابخوان کتابخانه خواجه عبدالله انصاری مشهد
در این نشست کتابهای «دیواری که میترسید و شش قصهی دیگر» نوشته فروزنده خداجو، توسط زینب سادات حسینی؛ «جادوگر قطاری و شش قصهی دیگر» نوشته سرور کتبی، توسط زهرا سادات موسوی؛ «گربهای که پیاده نمیشد و شش قصهی دیگر» نوشته فریبا کلهر، توسط فاطمه صنم حسینی؛ «دختری به نام هلهله و شش قصهی دیگر» نوشته سرور کتبی، توسط حوا امیری و «یک اسم و چند قصه» اثر جمعی از نویسندگان، توسط نازنین زهرا سجادیزاده معرفی و به اشتراک گذاشته شد.
آموزش ساخت کاردستی در کتابخانه شهید علیپور یونسی بجستان
صدیقه دانشور، مسئول کتابخانه عمومی شهید علیپور یونسی شهرستان بجستان گفت: یکی از بهترین روشهای پرورش خلاقیت کودکان، ساخت کاردستی است. شادترین لحظات کودکان زمانی است که حس میکنند کار مهمی انجام میدهند. در هنگام درست کردن کاردستی، کودکان با استفاده از مواد و وسائل گوناگون با دنیای اطراف خود ارتباط برقرار کرده و فرصتی مییابند تا چیزهای جدیدی خلق کنند. آنها با ساخت کاردستی و نمایش آن، تلاش خود را در معرض دید دیگران قرار میدهند و به این وسیله توجه دریافت میکنند. در همین راستا، آموزش ساخت کاردستی فانوس با حضور جمعی از اعضای کودک برگزار شد.
ارسال نظر